Dr Milan Milenković je lekar specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista reproduktivne medicine, doktor medicinskih nauka, te međunarodno priznati ekspert za prezervaciju fertiliteta kod malignih bolesti i član švedskog tima za transplantaciju materice, sa kojim je 2014. godine prvi put u svetu porodio dete iz prethodno uspešno presađene materice. Neretko je predavač na internacionalnim kongresima.

Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1992. godine, dok je 1999. godine specijalizirao ginekologiju i akušerstvo. Dalje se usavršavao u Švedskoj, najpre na Univerzitetu u Geteborgu, gde je 2011. godine doktorirao na temu “Eksperimentalne studije na zamrzavanju i transplantaciji jajnika”, a potom je usledila subspecijalizacija iz reproduktivne medicine u Stokholm 2015. godine, te postdoktorske studije na Institutu Karolinska na odeljenju za onkologiju i patologiju 2017. godine.

Medicinsku karijeru započeo je 1992. godine na KBC Zvezdara, prvo kao doktor na obaveznom lekarskom stažu, a zatim kao lekar na specijalizaciji i lekar specijalista na odeljenju za ginekologiju i akušerstvo, gde se zadržao sve do 2001. godine.

Period od 2001. do 2006. godine provodi kao lekar na specijalizaciji u na odeljenjima za ginekologiju i akušerstvo norveških bolnica St Olav i Telemark, da bi u potonjoj postao lekar specijalista 2006. godine i na toj poziciji ostao sve 2008.

Narednih godina provodi na relaciji Univerzitetska bolnica Sahlgrenska – bolnica Telemark. Nakon toga slede angažmani u Stokholmu, najpre u Univerzitetskoj bolnici Karolinska kao lekar specijalista, a onda i u privatnoj klinici Stockholm IVF na položaju medicinskog direktora. Istovremeno je radio i kao univerzitetski lektor na Medicinskom fakultetu u glavnom gradu Švedske.

Po povrtaku u Beograd 2018. godine, posvećuje se privatnoj praksi i osniva vlastitu ginekološko-akušersku ordinaciju po imenu BeoGyn, koja nedugo zatim postaje vodeća zdravstvena ustanova na tom polju u zemlji, ali i u regionu.

Početkom 2022. godine već preiskusnom timu priključuju se vrsni stručnjaci u vidu dr Milice Ilić i Milice Krstivojević, te Beogyn prerasta u Gemma Clinic, specijalizovanu kliniku za vantelesnu oplodnju, reproduktivno zdravlje, ginekologiju i lečenje infertiliteta.

Tečno govori engleski, norveški i švedski.

Dr Milan Milenković, ginekolog

 

TV gostovanja

 

RTS: Ordinacija

TV Nova: Šta sve treba da znate o transplataciji materice

Happy: Doktor kome se klanja ceo svet