Vrste ginekoloških operacija i zahvata

Postoji veliki broj različitih ginekoloških operacija koje pouzdano vršimo u našoj klinici. Kliknite na željeni zahvat da pročitate više detalja.

Detaljnije o operacijama i zahvatima

Ginekološke operacije se izvode za tretiranje različitih stanja koja utiču na ženski reproduktivni sistem, uključujući biopsije tkiva, uklanjanje mioma materice, endometrioze, uklanjaje cisti na jajniku, tretiranje abnormalnog krvarenja, za lečenje infertiliteta, kao i za tretniranje benignih i malignih promena.

Naravno, određeni zahvati se primenjuju kada standardni ginekološki pregled ili ultrazvučni pregled nisu dovoljni da bi se sa sigurnošću dobio uvid u stanje tkiva i organa ženskog reproduktivnog sistema. Tada je reč o dijagnostičkim ginekološkim operacijama.

U nekim slučajevima, ginekološka operacija se može izvesti da bi se sanirala oštećenja uzrokovana porođajem ili povredom.

Hirurške i operativne aktivnosti izvodi ginekolog, lekar koji je specijalizovan za lečenje stanja koja utiču na ženski reproduktivni sistem.

Zahvati se najčešće rade preko tri metode:

  1. Laparoskopski. Laparoskopija je vrsta hirurške procedure koja omogućava hirurgu da pristupi unutrašnjosti abdomena ili karlice bez potrebe da pravi velike rezove.
  2. Vaginalno. Operacije se izvode kroz vaginu (vaginalnim putem).
  3. Abdominalno. Operacije kroz otvoren rez donjeg dela trbuha pri čemu se pravi otvor dužine 6cm do 12cm

U Gemma Clinic imamo potrebne uslove, opremu i stučnost da izvršimo sve vrste ginekoloških operacija. Usluge koje obuhvataju ostanak na oporavku nude besplatan prvi bolnički dan što pokriva veliki broj standardnih intervencija.

Pogledajte ovde potpunu listu ginekoloških operacija koje nudimo i njihove cene.