Zašto je analiza semene tečnosti važna?

Ako razmišljate o osnivanju porodice ili jednostavno želite da steknete uvid u Vaše reproduktivno zdravlje, hajde da razgovaramo o analizi sperme. Analiza sperme je ključan test koji procenjuje različite pokazatelje muške plodnosti.

Analizirajući faktore poput broja spermatozoida, pokretljivosti, morfologije, pH vrednosti, zapremine semena, izgleda, konzistencije, dobijamo važne podatke i uvid u Vašu plodnost i reproduktivno zdravlje. Zasto je to važno? Analiza sperme može otkriti probleme vezane za Vaše reproduktivno zdravlje i plodnost i omogućava Vam da razmotrite opcije koje su Vam na raspolaganju. To Vam pruža osećaj sigurnosti dok razmišljate o budućnosti ili svojim ličnim životnim ciljevima.

Priprema za davanje uzorka

Ne brinite zbog pripreme za analizu! Priprema je jednostavna. Preporučuje se da ne dolazi do izbacivanja sperme 2-5 dana pre davanja uzorka. Takođe pre nego što date uzorak za spermogram, izbegavajte alkohol, kofein ili druge stimulanse nekoliko dana, preteranu fizičku aktivnost, kao i lekove koji mogu uticati na reproduktivnu funkciju, osim ako ih nije preporučio lekar.

Tim lekara


Aleksandar Krstić

Andrijana Kojadinovic

Dimitrije Dozet

Kontakt

Za sve informacije o analizi semene tečnosti, tumačenju rezultata spermograma i drugim pitanjima kontaktirajte nas na naše brojeve telefona radnim danima od 8 do 20 časova ili nam napišite email.